Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1487 niezalogowanych)
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
kogo obrazam ?? pisze o tych co codziennie zamieszczaja tu posty szukam pracy, jak sami nie potrafia znalesc to niech im agencja znajdzie. i tylko o to chodzi w tym co napisalam. Ja nie musialam szukac pracy owszem bo jak skonczylam studia odrazu dostalam prace i szesc lat pracowalam w zawodzie a jak tu przyjechalam to pierwsze co zrobilam znalazlam sobie prace. wiec zejdz ze mnie jak sie czujesz obrazony twoj problem
bijecie piane tylko gdzie napisalam cos co jest nieprawda ?? agencja pobiera kase za zalatwienie pracy mniej lub wiecej ale pobiera , agencje zalatwiaja niektore formalnosci - podstawowa znalezienie pracodawcy!! przez agencje pracuja zarowno normalni ludzie jak tez nieudacznicy ktorzy nie sa w stanie samodzielnie isc otworzyc "geby" i znalesc prace. a jak sie szuka przez forum pomocy znajdzcie prace to sie do normalnych nie zalicza !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
hananaszk napisał:
kogo obrazam ?? pisze o tych co codziennie zamieszczaja tu posty szukam pracy, jak sami nie potrafia znalesc to niech im agencja znajdzie. i tylko o to chodzi w tym co napisalam. Ja nie musialam szukac pracy owszem bo jak skonczylam studia odrazu dostalam prace i szesc lat pracowalam w zawodzie a jak tu przyjechalam to pierwsze co zrobilam znalazlam sobie prace. wiec zejdz ze mnie jak sie czujesz obrazony twoj problem
bijecie piane tylko gdzie napisalam cos co jest nieprawda ?? agencja pobiera kase za zalatwienie pracy mniej lub wiecej ale pobiera , agencje zalatwiaja niektore formalnosci - podstawowa znalezienie pracodawcy!! przez agencje pracuja zarowno normalni ludzie jak tez nieudacznicy ktorzy nie sa w stanie samodzielnie isc otworzyc "geby" i znalesc prace. a jak sie szuka przez forum pomocy znajdzcie prace to sie do normalnych nie zalicza !

Nie pracowałaś przez agencje to skad niby masz wiedzieć!
Nawet nie wiesz jakie przesiewy Adecco robi w Polsce. Bez doswiadczenia zapomnij o pracy w Adecco.
Myślisz ze co? Sami nieudacznicy w Adecco pracują???.
Wiele osób nie chce przejść do norweskich firm bo jest problem z wyjazdami do polski na przykład., a w adecco problemów z tym nie robią, możesz nawet na miesiąc jechać.
,,........A angielski czy norweski umie wiele osób.
Więc nie praw morałów o agencjach.
Nie mówię o wszystkich, bo o innych mniej wiem.
Wiec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
"przez agencje pracuja zarowno normalni ludzie" znam sporo osob pracujacych przez agencje i niektorzy dostali prace bez doswiadczenia ale musieli cos umiec ! miec jakies kursy cokolwiek zalezy od stanowiska pracy ale nie zamiesczali zebraczych postow na forum tylko zaczeli od tego wlasnie bo nie chcieli sami sie tu pchac i szukac na wlasna reke bo sie nie potrafili ogarnac. o addeco niapisalam co wiem zalatwiaja czesc formalnosci i mieszkanie, a o innych tez napisalam ogolnie wiec dalej nie wiem co sie czepiasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
nie czepiam się tylko wyjaśniam.
To nie to samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
jak sie nie wie od czego zaczac to chyba najlepiej od agencji i tam zweryfikuja kto co umie i czy sie nadaje , to gdzie ta moja zla rada ? albo nieprawda? agencje werbuja i wciskaja do pracy bo maja z tego kase (nie mowie o pracy gdzie trzeba miec doswiadczenie)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
cyt: nie zamieszczali zebraczych postow (koniec cyt.)

Ano nie zamieszczali,bo nie bylo tych wszystkich,nawiedzonych 'pomagaczy' co to zaraz sluza rada i tworza kolejna kaleke zyciowa!

Te wszystkie prosby,to tylko i wylacznie zakamuflowone propozycje zalatwienia pracy (z odbiorem z lotniska i dowozem na zalatwiona kwatere,z wyzywieniem!)

Takze najwyzszy czas sie zdecydowac: byc kaleka,czy tworzyc kaleki!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hananaszk napisał:
Joseph napisał:
hananaszk napisał:
a tak ze stawka w pracy przez agencje jest 50% za godzine do ktorejs tam, zalezy jaka umowe z agencja sie ma z tego co wiem od znajomych bo przez agencje nie pracuje o to mi chodzi agencja za darmo pracy nie daje raz dwa formalnosci takie jak dokumenty potrzebne do pracy ( czasem sa to tlumaczenia swiadectw pracy etc). zalezy od agencji pracy, czego nie zrozumiales ? pisza ze chca dobrze platna to musza cos umiec i sami zalatwic prace. adecco zalatwia czasem mieszkanie oprucz dokumentow jak ktos np pracowal na produkcji to akurat wiem od litwinow ktorzy tu pracuja. wiec jaka ja tu rewelacje napisalam ?

Co ty pitolisz jakie 50%, to że twoi znajomi dają się ruchac na kasie to nie znaczy że tak jest wszędzie, agencja musi zaplacic tyle samo za godzinę swojemu pracownikowi co temu który pracuje na stałe w danej firmie na tym samym stanowisku lub według taryfy jak nie ma takiej możliwości, nawet staż pracy muszą w tym uwzglednic.
Dokumenty możesz sobie samemu przetłumaczyć tzn. znaleźć tłumacza, jeśli jest to tłumacz przysięgły nikt nie ma prawa tego zakwestionować i zdzierac kasy jeszcze raz.,
Agencja zarabia na pracowniku biorąc za godzinę jego pracy ca 350-400kr i tylko od pracownika zależy czy da się zrobić na kasie czy dostać należną mu stawkę.

Najechalo sie Dziadostwa co daje robić się w uja i uważa że tak powino być na początku bo kiedys będzie lepiej i tak 5 lat albo i dłużej.....

a co ty do mnie sie srasz?? na glupi post "szukamy pracy jestesmy mobilni dobrze platnej" glupia odpowiedz. napisalam zalezy od agencji !! i osobiscie nigdy przez agencje nie poszlabym do pracy
pozatym jestem tu zeby sie uczyc norweskiego i miec prace w zawodzie a nie pracowac byle gdzie za byle co. wiec odbij odemnie

Proste nie pisz bzdur wprowadzając ludzi w błąd, czepiam się tego co piszesz a nie Ciebie, moge zacząć jak chcesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(Bochenek)
Początkujący
AndersB napisał:
Możecie spróbować do czyszczenia gałek

AndersB, nie bądź wulgarny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
oki napisalam co wiem i zadnej bzdury zlodziejska agencja zabiera 50 % za godzine nie kazda oczywiscie zaznaczylam ze zalezy od umowy z agencja, addeco zatrudnia " jak ktos np pracowal na produkcji" , czyli ma doswiadczenie, gdzie te moje bzdury ?? nie robilam z siebie eksperta napisalam z tego co wiem od znajomych i litwinow .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów

(hananaszk)
Stały Bywalec
nastepnym razem wymysle wysublimowane wysmianie dla zebrzacych o prace pasuje ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok